Boboteaza la Măcin – 2019

Pe 6 ianuarie creștinii serbează Boboteaza sau Botezul Domnului care împreună cu sărbătoarea Sf. Ion încheie ciclul sărbătorilor de iarnă.

Duminică, măcinenii au participat la ceremonia religioasă prilejuită de sărbătoarea Bobotezei, care s-a desfășurat pe malul Dunării. Un sobor de preoți a săvârșit ceremonia de sfințire a apelor, urmată de aruncarea Sfintei Cruci în apele Dunarii.

Tot cu ocazia sfintei sărbători a avut loc în zona Lacul Sărăt, întrecerea tradițională a cailor câștigată de Grigoraș Mihai cu calul ”Ametist” (proprietar Cernica George), locul al II lea fiind ocupat de Trucă George cu calul ”Gică”, iar pe locul al III lea clasându-se Cernica George cu calul ”Salt”.

S-au acordat și premii speciale: premiul pentru cel mai frumos cal- Salt- proprietar Cernica George și premiul pentru cel mai înfocat concurent Darie Veronel.

Vezi galeria foto!

Acestă tradițională manifestare a fost susținută ca în fiecare an de Primaria și Consiliul Local al Orașului Măcin, Edilitar Salub Term SRL, parohiile din Măcin și de fermieri și producători locali: Alcovin SRL, Terra Hercinica SRL, Lombardi Romeo, Dima Florin, Gorga Nicolae, Borcănea Ionel, Sima Marinel, Perianu Alexandru, Stoian Mircea, Cireașă Florin, Orbeanu Antonel și Popa Stelian.