Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
- Promovarea potenţialului turistic românesc prin îmbunătăţirea imaginii de ţară, cu scopul de a promova regiunea Măcin în străinătate şi de a creşte atractivitatea sa pentru turism
- Imbunatatirea fluxului de turisti la nivelul orașului Măcin
- Dezvoltarea potenţialului turistic local printr-o mai buna informare a potentialilor vizitatori.
- Cresterea vizitatorilor în Centrele Naţionale de Informare şi Promovare Turistică
- Cresterea vizitatorilor pe website
Orașul Măcin este situat în extremitatea vestică a judeţului Tulcea, în partea de nord-vest a teritoriului dintre Dunăre şi Mare, la 12 km de confluenţa dintre Dunărea Veche şi Dunărea Nouă. Municipiul Tulcea, centru administrativ şi politic al judeţului Tulcea se află la 80 km distanţă de centrul oraşului, oraşul Galaţi la 25 km distanţă. Cel mai apropit oraş este Brăila, la 14 km distanţă de Măcin.
Orașul este aşezat pe un platou terasă care are ieşire terestră sau fluvială, spre vest către Smârdan şi Brăila, ieşire rutieră în partea de est către Greci, Cerna, Tulcea şi Constanţa, ieşire fluvială în sud către Carcaliu, Turcoaia, Peceneaga şi spre nord către Jijila, Isaccea, Tulcea, pe calea rutieră.
Orașul Măcin dispune de numeroase resurse naturale şi antropice, astfel implementarea acestui proiect reprezintă un pas important înspre armonizarea decalajelor dintre regiunile de dezvoltare şi de interes economic, sporind astfel interrelaţionarea comercială, economică şi socială dintre acestea.
Având în vedere turismul care reprezintă pentru oraşul Măcin o posibilitate de creştere a nivelului de trai, previziunile sunt acelea de a derula acest proiect pentru îmbunătăţirea infrastructurii de turism, pentru ca apoi să se dezvolte capacitatea de atragere a unui număr cât mai mare de turişti, urmând ca economia locală şi regională să aibă de câştigat în consecinţă.