Situată pe malul complexului Razelm – Sinoe, la la 20 de kilometri de braţul Sfântul Gheorghe, la 40 de kilometri la nord de Cetatea Histria şi la 7 kilometri de comuna Jurilovca, din judeţul Tulcea, cetatea Argamum, fondată de coloniştii greci veniţi din Asia Mica prin secolul VII î.e.n., este prima aşezare de pe teritoriul ţării noastre menţionată în scrierile antice. Săpăturile arheologice au scos la iveală urme care datau încă din epoca bronzului.
În prezent, cetatea Argamum se întinde pe aproximativ două hectare şi jumătate. Locul este inedit şi pentru că este amplasat în sfera Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, falezele erodate ale Razelmului oferind un peisaj exceptional şi posibilitatea unor plimbări deasupra malului şi pe lângă apă.
Situl arheologic se identifică prin prezența unor ruine și a câtorva elemente arhitectonice: o poartă, zidul de apărare, câteva străzi, basilici paleocreștine și valuri de pământ. Cea mai mare parte din cetate se afla încă sub pământ, necercetată, dar, de multe ori, săpată superficial de turiști și localnici.
Din acest sit arheologic au fost scoase la iveala vestigii unicat, monede folosite la schimb, vârfuri de săgeată confecţionate din bronz, delfinaşi olbieni, precum şi lingouri de bronz sub forma mamiferelor marine.
Accesul în cetate se face prin Jurilovca, de unde se ajunge la situl arheologic pe un drum din pamânt.