Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Boboteaza la Măcin – 2019

Pe 6 ianuarie creștinii serbează Boboteaza sau Botezul Domnului care împreună cu sărbătoarea Sf. Ion încheie ciclul sărbătorilor de iarnă.

Duminică, măcinenii au participat la ceremonia religioasă prilejuită de sărbătoarea Bobotezei, care s-a desfășurat pe malul Dunării. Un sobor de preoți a săvârșit ceremonia de sfințire a apelor, urmată de aruncarea Sfintei Cruci în apele Dunarii.

Tot cu ocazia sfintei sărbători a avut loc în zona Lacul Sărăt, întrecerea tradițională a cailor câștigată de Grigoraș Mihai cu calul ”Ametist” (proprietar Cernica George), locul al II lea fiind ocupat de Trucă George cu calul ”Gică”, iar pe locul al III lea clasându-se Cernica George cu calul ”Salt”.

S-au acordat și premii speciale: premiul pentru cel mai frumos cal- Salt- proprietar Cernica George și premiul pentru cel mai înfocat concurent Darie Veronel.

[button link=”https://turism-macin.ro/ro/resurse-turistice/galerie-foto/boboteaza-macin-2019/” size=”medium” target=”_self” color=”blue” lightbox=”false”]Vezi galeria foto![/button]

Acestă tradițională manifestare a fost susținută ca în fiecare an de Primaria și Consiliul Local al Orașului Măcin, Edilitar Salub Term SRL, parohiile din Măcin și de fermieri și producători locali: Alcovin SRL, Terra Hercinica SRL, Lombardi Romeo, Dima Florin, Gorga Nicolae, Borcănea Ionel, Sima Marinel, Perianu Alexandru, Stoian Mircea, Cireașă Florin, Orbeanu Antonel și Popa Stelian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Află mai multe!