Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.
Foto: Dan Staicu

Traseul Culmea Pricopanului

Marcaj: Banda albastră
Lungime: 14 km
Ruta: Măcin – Regia Tutunului – Vf. Sulucu Mare – Piatra Râioasă – Șaua Șerparu – Vf. Caramalău – Fântana de Leac – Măcin
Loc de campare: Fântana de Leac
Loc de popas: Șaua Șerparu
Dificultate traseu: Medie

Pe acest traseu întâlnim formațiuni geologice spectaculoase care s-au format în urmă cu aproximativ 255 de milioane de ani. Peisajul Masivului Pricopan deține creasta cea mai spectaculoasa din aria Parcului Național Munții Măcin, fiind caracterizat prin formațiuni uriașe granitice, stânci și panorame vaste asupra Depresiunii Măcin, Dunării, Depresiunii Luncavița și orașele Galați, Braila, Reni. De-a lungul acestui traseu, cu un masiv aproape complet despădurit, putem admira un peisaj alpin cu stânci rotunjite care oferă aspectul unor forme bizare. O forma bizara pe care o întâlnim pe acest traseu este reprezentata de „Sfinxul din Dobrogea” – o uimitoare creație a naturii.

In aceasta arie întâlnim plante rare de importanță internaționala precum: Clopoțelul dobrogean, Garofița pitică. În acest habitat întâlnim reptile precum: Țestoasa dobrogeană, Gușterul dobrogean, Șarpele rău; și mamifere mici: dihorul pătat, jderul de piatră, dihorul de stepă.

În PNMM au fost identificate 181 de specii de păsări, iar principalul punct de monitorizare a migrației păsărilor răpitoare ce ne traversează țara este pe Culmea Pricopanului.

Rulează videoul

Galerie foto

Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Află mai multe!