Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.
Foto: Dan Staicu

Traseul Valea Jijilei

Marcaj: Cruce albastră
Lungime: 7 km
Ruta: Jijila – Valea Jijilei – Vf. Cheia – Vf. Cheița – Vf. Caramalău – Fântâna de Leac – Mănăstirea Fântâna de Leac
Loc de campare: Fântâna de leac

Acest traseu este un traseu tematic care urcă în paralel cu Valea Vasilică Mică și în scurt timp ajunge la Vârful Cheia. Apoi urmează linia crestei, atinge înseuari accentuate și continua cu un urcuș domol până pe Vârful Caramalău unde se intersectează cu traseul turistic Culmea Pricopanului. Pe acest traseu putem întâlni nenumărate specii de plante și animale, dar putem vedea și orașele: Măcin, Brăila, Galați și brațele Dunării.

Stâncăriile de granit oferă turiștilor un peisaj superb ( ele au fost alterate sub acțiunea vântului și a climei, exfoliate „în foi de ceapa”, reprezentate de formațiuni precum: „Armata împietrită” și „Cetatea Arsă”.

Munții Măcinului au o biodiversitate remarcabilă, oferindu-le turiștilor ocazia de a admira specii rare de plante precum Merinana și Clopoțelul dobrogean.

Întâlnim pe traseu specii de reptile precum Țestoasa dobrogeană (monument al naturii) și Balaurul dobrogean (cel mai mare șarpe din România). Pot fi observate următoarele specii de păsări: Acvila țipătoare mare, Șerpar, Șorecar mare, Șoim dunărean, iar dintre mamifere – Căpriorul, Dihorul pătat.

Galerie foto

Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Află mai multe!