Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.
Foto: Dan Staicu

Traseul Troesmis

Marcaj: Bandă galbenă
Lungime: 19 km
Ruta: DN22D – Cetatea Troesmis – lac Iacobdeal – Dealul bujorul bulgăresc – Locul fosilifer bujoarele – Dealul Priopcea – Casa Memorială Panait Cerna
Loc de campare:

Traseul începe din șoseaua DN22 D, la 3 km de la intersecția cu DJ222K. Se merge pe drum de pământ 2 km până la cetatea daco-romană Troesmis. De la Cetate se merge pe malul Dunării până se ajunge în DJ222H, după ce se trece de pod se merge pe drumul de cariera și se continuă până la lacul Iacobdeal (situat pe partea dreapta a drumului).

Traseul continuă spre Dealul bujorul bulgăresc cu pajiști stepizate, apoi se ajunge la rezervația naturală Locul fosilifer Bujoarele, unde se pot admira elemente de paleontologie.

În continuare, se traversează drumul DN22 D și se urcă pe Dealul Priopcea, unde întâlnim tufărișuri de spinul lui Hristos, gherghinar, o specie rară de codița șoricelului de stepă, iasomie sălbatică cimbrișor de stepă și garofița de stâncă, colilie.

Se coboară de pe Dealul Priopcea, la 1,5 km de localitatea Cerna, după care se poate merge pe drumul DN22B la Casa Memoriala Panait Cerna. Traseul traversează habitate cu pajiști stepizate, culturi agricole tradiționale, iar de pe Culmea Priopcea poate fi admirat Brațul Măcin – Dunărea Veche și Insula Mare a Brăilei.

Galerie foto

Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Află mai multe!