Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.
Sursa Zig Zag prin Romania

Mănăstirea Arrubium din Măcin

Situată în vecinătatea arealului castrului roman, Arrubium, Mănăstirea Arrubium, ca mai toate mănăstirile, a fost înființată prin rânduială dumnezeiască. Dumnezeu Proniatorul, a rânduit ca în orașul Măcin să se ridice o frumoasă Mănăstire închinată Sf. Ierarh Nicolae (6 Decembrie) și Sf. Cuvioasă Parascheva (14 Octombrie).

Promotorii și ctitorii acestei mănăstiri, sunt din binecuvântata familie Gorga care nutreau de mult timp să aducă o jertfă lui Dumnezeu. S-a ridicat prin cheltuiala integrală a familiei Gorga, măreața biserică din lemn și un corp de chilii, unde să poată începe viața de mănăstire cu un număr de trei călugărițe, în frunte cu Emanuela Simion.

Biserica și corpul de chilii, încadrate intr-o curte destul de frumos amenajată, au fost sfințite în data de 04 Noiembrie 2002.
În incinta bisericii, credincioșii, care-i trec pragul, se pot închina la veșmântul Sf. Cuvioasei Parascheva, la moaștele Sf. Ierarh Nectarie Taumaturgul, din Eghina și la moastele sfintilor mucenici din Hozeva.

La Hramul Sf. Nicolae din 2017, Mănăstirea a primit în dar o copie a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului Pantanassa, pictată în Sf. Munte Athos.
Obstea mănăstirii numără șapte călugărițe și doi duhovnici ce-și desfășoară activitatea după cuvântul latinesc „ ora et labora”.

Programul liturgic se desfășoară în tot parcursul zilei astfel:
Dimineața: 06:30-08:00 (Acatistul zilei, Sfânta Liturghie si Parastasul pentru cei adormiți).
Seara: 18:00-19:30 (Vecernia și Utrenia).

Vă așteptăm cu dragoste frățească să treceți pragul acestei sfinte Mănăstiri!

Ce mai poți vizita

Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Află mai multe!