Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Boboteaza- Măcin 2020

Boboteaza sau Botezul Domnului împreună cu sărbătoarea Sf. Ion încheie ciclul sărbătorilor de iarnă pentru creștini și are, pe lângă înțelesuri creștine, trăsături de mare sărbătoare populară.
Luni 6 ianuarie, măcinenii au participat la ceremonia religioasă prilejuită de sărbătoarea Bobotezei, care s-a desfășurat pe malul Dunării. Un sobor de preoți a săvârșit ceremonia de sfințire a apelor, urmată de aruncarea Sfintei Cruci în apele Dunarii.

Tot cu ocazia sfintei sărbători a avut loc pe „linia III-a”, întrecerea tradițională a cailor câștigată de Perca Danie cu calul Isaia, locul al II lea fiind ocupat de Brutaru Mihai cu calul Salt, iar pe locul al III lea clasându-se Trucă Marcel cu calul Gică.

Acestă tradițională manifestare a fost susținută ca în fiecare an de Primaria și Consiliul Local al Orașului Măcin, Edilitar Salub Term SRL, parohiile din Măcin, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, Casa de Cultură „Grigore Kiazim” , Direcția de Asistență Socială și de fermieri și producători locali: SC Acvila SRL, SC Danubtrans SA, SC Foto-Gyl SRL, SC Regeta SRL, Lombardi Romeo, Dima Florin, Gorga Nicolae, Borcănea Ionel, Perianu Alexandru, Cireașă Florin și Orbeanu Antonel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Află mai multe!