Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Festivalul județean de colinde și tradiții de Crăciun ”Pe luceaua Dunării” ediția a III-a și-a desemnat câștigătorii

Festivalul județean de colinde și tradiții de Crăciun ”Pe luceaua Dunării” ediția a III-a, organizat de Clubul Copiilor din Măcin, în parteneriat cu Primăria Orașului Măcin și-a desemnat câștigătorii.
Premiul festivalului a fost câștigat de ”Grupul de colindători” ai Liceului Gheorghe Munteanu Murgoci din Măcin.

La secțiunea ”Colinde tradiționale” premiul I a fost câștigat de grupul de colindători al Școlii Gimnaziale din Jijila, coordonați de înv. Dascălu Georgeta și prof. Retea Ionel. Premiul al II lea a fost câștigat de grupul vocal ”Dăeneanca” al Școlii Gimnaziale Dăeni, coordonat de prof. Smeu Andra și prof.Dumitru Steliana, iar premiul al III lea de grupul ”Mlădițele” de la Școala Gimnazială Greci, coordonat de prof. Ionescu Rodica.

”Craii de la răsărit” de la Liceul Tehnologic Măcin, coordonat de prof. Dicianu Victorița și Nicoară Felicia, au ocupat locul I la secțiunea ”Tradiții și obiceiuri de iarnă”. La acestă secțiune locul II a fost ocupat de grupul ”Colindașii” de la Școala Gimnazială ”Panait Cerna” din Cerna, coordonați de pip. Staicu Petrica și de bibliotecara Țopan Nicoleta.

Secțiunea ”Cântece de Crăciun” a fost câștigată de grupul ”Minisong” de la Școala Gimnazială Gheorghe Banea din Măcin, coordonați de prof. Gheorghe Liliana. Pe locul II s-a clasat grupul ”Ămicii Meloritm” de la Clubul Elevilor din Măcin, coordonați de prof. Retea Ionel și Retea Costin. ”Vestitorii de la Bethleem” de la Școala Gimnazială Gheorghe Banea din Măcin, coordonati de prof. Dicianu Victorița, s-au clasat pe locul III la acestă secțiune.


S-au acordat și premii speciale pentru soliștii: Gabriela Geru, Ștefan Ioniță, Dragoș Retea și Lorena Ioniță.
Evenimentul a avut loc în data de 15 decembrie 2018 în sala Casei de Cultură ”Grigore Kiazim” din Măcin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Află mai multe!