Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.
Foto: Dan Staicu

Casa memorială Panait Cerna

Înainte de a ajunge în oraşul Măcin, turiştii se pot opri, preţ de câteva momente, în localitatea Cerna, acolo unde se află casa memorial a poetului Panait Cerna.

Casa unde s-a născut poetul Panait Cerna se află în mijlocul localităţii, astfel că este uşor de remarcat.

Comuna Cerna este situată la aproximativ 30 de kilometri de oraşul Măcin şi, printre casele, mai noi sau mai vechi, locuitorii se mândresc şi cu cea în care s-a născut poetul Panait Cerna, o locuinţă de mesteşugar de la începutul secolului al XX-lea, situată în vecinătatea bisericii.

Casa memorială Panait Cerna
Foto: Dan Staicu

Casa a fost donată de moştenitorii poetului pentru a fi transformată în muzeu. Astfel, cele mai importante evenimente din viaţa poetului, precum şi aspecte importante din opera sa sunt prezentate, prin reproducri după fotografii, documente, acte de stare civilă şi de studii, ediţii ale operei poetice, referinţe critice, printr-o expoziţie documentară organizată în primele trei săli. Alte trei săli şi un pavilion adăpostesc o expoziţie etnografică, care ilustrează specificul zonei la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Accesul în comuna în care s-a născut poetul Panait Cerna se face pe DN 22 Tulcea – Nalbant şi DN 22D Nalbant – Cerna.

Ce mai poți vizita

Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Află mai multe!