Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Centrul de Informare-Vizitare al Administraţiei Parcului Naţional Munţii Măcin

În cadrul Centrului de Informare-Vizitare al Administraţiei Parcului Naţional Munţii Măcin, care este situat în comuna Greci din judeţul Tulcea, iubitorii de natură şi meşteşuguri tradiţionale, printr-un concept de interpretare-informare deosebit de interesant, se pot bucura de prezenţa unor eşantioane din tezaurul acestor valori şi pot obţine gratuit informaţii preţioase asupra traseelor turistice din Parcul Naţional Munţii Măcin, SCI Munţii Măcinului, SPA Măcin-Niculiţel şi SCI Podişul Nord Dobrogean, conform programului:

 1. În timpul sezonului turistic, 15 aprilie – 10 octombrie:
  Luni – Vineri: 08:00 – 16:00
  Sâmbătă – Duminică: 08:00 – 15:00
 2. În afara sezonului turistic, centrul se poate vizita cu solicitare scrisă înaintată către Administraţia Parcului cu minim 2 zile înainte de data aleasă pentru vizitare, în zilele de lucru şi cu 5 zile înainte de data aleasă, în zilele de week-end, în interiorul următorului program:
  Luni – Joi: 08:00 – 16:30
  Vineri: 08:00 – 14:00
  Sâmbătă – Duminică: 08:00 – 15:00

Turistul se bucură de peisaje unice şi întâlneşte specii rare, pe cale de dispariţie pe cele 11 trasee turistice, la pas, călare sau pe bicicletă. La coborârea de pe traseu, turiştii pot gusta din delicatesele comunităţilor locale cum sunt placinta dobrogeană, sarailii, suberek, pastrama dobrogeana şi pot simţi aroma vestitelor vinuri dobrogene.

Flora şi fauna unice în lume, tezaurul etnocultural al celor 14 etnii de la poalele munţilor hercinici, cetăţile şi mănăstirile din Dobrogea de Nord asigură turiştilor accesarea unor trasee pe care vor descoperi cu uimire, comori nebănuite ale acestui sanctuar de biodiversitate: Munţii Măcin.

Ce mai poți vizita

Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Află mai multe!