Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Sărbătoarea luminii

Pentru întreaga creștinătate Sărbătoarea Învierii Domnului Hristos este un motiv de bucurie și comuniune.

Sărbătorind Învierea Domnului noi ne împărtășim de darurile Învierii Sale, pentru că nu doar pregătirile culinare sunt cele ce vor prima în jurul acestei sărbători ci și bucuria participării la frumoasa și înălțătoarea slujbă pascală, prin care fiecare creștin primeste lumină din lumina lui Hristos cel răstignit și înviat, lumină care, într-un înțeles spiritual adânc ne luminează întunericul sufletului așa cum lumina lumânării aduce lumină în bezna nopții și a casei în care intrăm cu ea. Deci, suntem în sărbătoarea luminii!

Această sărbătoare ne aduce mai aproape de Dumnezeu și de semeni, de familie și prieteni dar și de cei ce sunt mai suferinzi decât noi, față de care avem o datorie morală să aducem și pe chipul lor lumina bucuriei și a recunoștinței, izvorâtă din lumina lui Hristos.

Bucuria Învierii Domnului are, deci, daruri bogate și pentru cei mici și pentru cei mari și pentru cei bogați, atât cât și pentru cei săraci, ca toți în unitate să fim mai buni și solidari și mulțumitori Celui ce S-a dat pe Sine pentru viața și lumina noastră si a întregii umanități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Află mai multe!