Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Tabăra ”Junior Astronomer Ranger”.

La debutul vacanţei de vară, în perioada 10-15 iulie, în zona ”Lacul Sărat” la poalele Munților Măcinului, se va desfășura a VI-a ediție a Proiectului Educațional de Educație Ecologică, Inițiere în Astronomie și Orientare Turistică – Tabăra ”Junior Astronomer Ranger”.
Beneficiind de sprijinul cadrelor didactice, părinților, autorităților locale și a clubului de astronomie ”Orion β Măcin”, elevii școlii ”Gheorghe Banea” și ai Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Măcin , cât și elevii Liceului „M.Eminescu” din Bârlad, își propun ca în decurs de 6 zile să cunoască şi să înţeleagă unele componente şi procese ale lumii vii utilizate de către om şi consecinţele asupra mediului, formarea comportamentului ecologic prin stimularea motivaţiei pentru protecţia naturii şi derularea de acţiuni concrete de protecţie a mediului înconjurător.
Ca în fiecare an, obiectivele taberei sunt acelea de însuşire a noţiunilor elementare de conservare a unei arii protejate, cunoaşterea valorilor geologice care pun în valoare zona Măcin, cunoaşterea valorilor biologice, identificarea habitatelor specifice şi a speciilor periclitate, dezvoltarea aptitudinilor de comunicare, însușirea noțiunilor de bază de astronomie, dezvoltarea aptitudinilor privind orientarea turistică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Află mai multe!