Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.
Foto: Dan Staicu

Trasee de cicloturism

Peisajul şi patrimoniul natural din Munţii Măcin pot fi admirate prin practicarea cicloturismului. În Parcul Național Munții Măcin sunt marcate trasee de cicloturism de dificultate medie care unesc comunităţile învecinate parcului pe drumurile preexistente.

Pentru o astfel de călătorie cu bicicleta, turiştii trebuie să se înarmeze cu răbdare şi dorinţa de a cunoaşte cât mai multe despre locuri din zona Dobrogei.

Traseele pe care turiştii le pot face cu bicicleta sunt numeroase şi nu încetează să-i surpindă, prin peisaje pe care le oferă, ce se schimbă de la un anotimp la altul.

Aşadar, pe traseul Tulcea – Niculiţel – Isaccea – Garvăn – Jijila – Macin – Turcoaia – Cerna – Babadag – Tulcea, turiştii au timp să viziteze multe locuri frumoase din Dobrogea. Începând cu mănăstirile cele mai cunoscute din zonă (Cocoş, Saon, Celic Dere, Dinogeţia mănăstirea din lemn din Măcin, Izvorul Tămăduirii, Vovidenia), trecând prin cetăţile Dinogeţia, Arrubium şi Troesmis, în călătoria cu bicicleta se pot insera traseele din Parcul Naţional Munţii Măcin.

Galerie foto

Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Află mai multe!