Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.
Foto: Dan Staicu

Traseul Cozluk

Marcaj: Punct roșu
Lungime: 22 km
Ruta: Greci – Pașunea Crucele – Valea Cozluk – Valea Radului – Teiul Strâmb – Baia de aramă – Pietrele Lacului – Vf. Conaciu – Valea Plopilor – Pietrele Mariei – Greci
Loc de campare: Canton Cozluk
Loc de popas: Pietrele Lacului
Dificultate traseu: Medie

Acest traseu poarta turistul printr-o gamă largă de roci care aparțin celor doua mari formațiuni geologice din Munții Măcin, traversând astfel prin mai multe ere geologice.

Traseul Cozluk, de pe vârfurile pe care le parcurge, oferă turistului panorame asupra văilor și vârfurilor învecinate cu peisaje de pădure din care se ivesc stâncării. Aceste peisaje deosebite sunt create de alternanța masivelor de pădure cu poienile stepizate de pe vârfuri, de văile adânci cu pereți stâncoși pe care cresc ferigi, de diferitele tipuri de pădure și expoziția versanților.

Speciile pe care le întâlnim pe traseu sunt reprezentate de: plante- Ghiocelul cu frunze îndoite, Brândușa, Codița șoricelului; insecte precum Greierul borțos; păsări protejate la nivel internațional: Acvila țipătoare mare, Turturica, Șoim dunărean, Ciuf de pădure.

Galerie foto

Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Află mai multe!