Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.
Foto: Dan Staicu

Traseul Valea Vinului

Marcaj: Banda galbenă
Lungime: 13 km
Ruta: Cerna – Valea Cernei – Valea Poteca Țigăncii – Vf. Vergu – Vf. Vinului – Creasta Cardonului – Hamcearca
Loc de campare: Vf. Uzun Gurun (Poteca Țigancii)
Loc de popas: Vf. Vinului
Dificultate traseu: Medie

Acest traseu ne întâmpină cu pante line care trec prin multe poieni, unde aflorează fundamentul geologic. Poienile oferă panorame largi asupra Depresiunii Hamcearca, Vaii Cernei si asupra celorlalte piscuri sudice ale Munților Măcin. Zonele întinse de păduri și rariști alternează cu porțiuni de poieni cu pajiști și stâncărie. Pe traseu, in funcție de panta si expoziție, întâlnim paduri moesic- vest pontice de gorun, carpen si tei argintiu, reprezentate de habitatul de silvostepa in care gorunul se asociază cu stejar pufos, tei, mojdrean, carpinita, cu rariști de stejar pufos, mojdrean, par argintiu, corn si pajiști de stepa pe creste.

Speciile de plante pe care le găsim pe acest traseu sunt reprezentate de: Brandușa aurie, Deditei, Codita șoricelului. Insecte protejate precum: Saga pedo, Parnasius mnemosyne, Apatura metis. Reptilele sunt reprezentate de: Șopârlița de frunzar, Șoparla de stepa; păsări protejate la nivel international – Prigoria, Porumbel de scorbura, Vânturel roșu; si mamifere: Cerbul carpatin si Lupul.

Galerie foto

Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Află mai multe!