Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.
Foto: Dan Staicu

Traseul Vârful Crapcea

Marcaj: Bandă roșie
Lungime: 12 km
Ruta: Balabancea – Dealul Crapcea – Vf. Crapcea – Vf. Echiștea – Valea lui Puiu – Cerna
Loc de campare: Poiana Palita
Loc de popas: Sub Vf. Crapcea
Dificultate traseu: Medie

Acest traseu îl întâlnim pe latura sudică a parcului, oferind un peisaj impresionant cu poieni de stepă și stâncării, asigurând panorame largi asupra Depresiunii Taița, Culmii Niculițel, lacului de acumulare Horia și asupra culmilor sudice ale Munților Măcin.

În ceea ce privește habitatele, pe traseu întâlnim păduri moesic-vest pontice de carpen, gorun și tei cu habitatele de silvostepă – rariști de stejar pufos, mojdrean, păr argintiu și carpiniță, pajiști de stepă și asociații saxicole pe piscuri.

Pe acest traseu întâlnim următoarele specii de plante: Clopoțelul dobrogean, Garofița pitica, Dediței; fluturi endemici, Polia cherrug, Chersotis laeta macini și Chersotis fibriola niculescui; reptile: Țestoasa dobrogeană, Gușterul dobrogean, Șoparlița de frunzar, Șopârla de stepa; păsări: șorecarul mare, pietrarul, mierla de piatra, pițigoiul de livadă; mamifere: Cerb carpatin, Jderul de piatra, Jderul de copac, Șacalul auriu.

 

Ce mai poți vizita

Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Află mai multe!