Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.
Foto: Dan Staicu

Traseul pentru turism ecvestru

Ruta: Traseul Padocul parcului (aflat la 4 km de Cerna) – Valea Arsu – Vf. Șaua Mare, Vf. Arheuziu – Vf. Archizel – Vf. Lifante – Vf. Pietrele albe – Vf. Mangina – Valea Puturoasă – Padoc.
Lungime: 13 km
Dificultate: Medie
Perioada: Tot parcursul anului

Pentru cei care iubesc echitatia Administratia PNMM dispune de cai si de echipamentul necesar practicari acestui sport.
Pe acest traseu, turistul plecand calare de la Padocul PNMM, parcurge un circuit de 13 km cu urcusuri si coborasuri domoale, strabatand piscurile de pe latura sudica a parcului, care ne ofera peisaje cu poieni de stepa si stancarii, ce asigura panorame largi asupra Depresiunii Cernei si asupra celorlalte piscuri sudice ale Muntilor Macin.

Pe langa peisajul unic superb, turistii au ocazia sa observe pe parcursul traseului specii precum: Clopotelul dobrogean, Garofita pitica, Deditel; Fluturi endemici (Poliancherrug, Chersotis laete macini si Chersotis fibriola niculescui); Reptile: Testoasa dobrogeana, Gusterul dobrogean, Soparla de frunzar, Soparla de stepa; Pasari protejate la nivel international- Sorecarul mare, Pietrarul; Mamifere: Cerbul carpatin, Jderul de piatra, Jderul de copac, Sacalul auriu.

Turistii sunt insotiti de un ghid specializat, iar echipamentul de protectie este inclus in tariful pentru turismul ecvestru.

Ranger (Persoana de contact): Berca Marian
Telefon: 0746760196

Galerie foto

Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Află mai multe!